Expand search form
Alle artikelen

7 duurzame tassen, draag het verschil

Duurzame handtassen

Vroeg in de ochtend, als de zon nog maar net haar gouden stralen over het rustige stadspark werpt, haasten mensen zich naar hun werk, zijn studenten op weg naar hun college en ontmoeten vrienden elkaar voor een kop koffie. Stuk voor stuk dragen ze één ding gemeen: een tas. Tassen zijn veel meer dan enkel functionele items, ze zijn een verlengstuk van onszelf, een uiting van onze stijl. Wil je geen naar gevoel over je schouder slingeren, denk dan eens aan een duurzame tas. Er zijn veel duurzame tassen gemaakt van gerecyclede materialen, vegan leer en biologische stoffen. Ontdek 7 producenten van duurzame tassen en wat ze bijdragen aan de wereld.

Onze liefde voor tassen

Tassen zijn meer dan zomaar accessoires. Ze zijn een verlengstuk van onszelf. Als dagelijkse metgezel bieden ze ruimte voor onze essentiële zaken en koesteren ze onze geheimen. Ze zijn een canvas waarop we onze stijl, aspiraties en avonturen projecteren. Of het nu gaat om die vintage schoudertas die de verhalen van talloze reizen draagt of de elegante aktetas die professionaliteit en ambitie uitstraalt: tassen zijn stille getuigen van onze levensreis. Ze evolueren met ons mee, van de eerste schooltas tot de tas die we meenemen naar ons werk. In elk ontwerp, in elk detail, weerspiegelen tassen onze identiteit en onze keuzes.

Duurzame tassen, de toekomst in stijl

De moderne consument is zich bewust van de impact van zijn keuzes. We leven in een tijdperk waarin mode en bewustzijn elkaar kruisen, en duurzame tassen zijn het resultaat van deze prachtige samensmelting. Ze zijn niet alleen ontworpen om lang mee te gaan, maar zijn ook vervaardigd met respect voor onze planeet en haar inwoners. Het gebruik van gerecyclede materialen, ethische productiemethoden en innovatieve, milieuvriendelijke processen maakt elke tas een statement van zowel persoonlijke stijl als planetaire zorg. Duurzaamheid en design komen samen in een symfonie van functionaliteit, mode en verantwoordelijkheid.

Waarom het zo belangrijk is voor de natuur

Onze planeet staat onder druk. Ontbossing, vervuiling en overconsumptie eisen hun tol. Maar door bewuste keuzes te maken, kunnen we een verschil maken. Een duurzame tas kiezen is meer dan zomaar een aankoop; het is een stem voor de toekomst. Traditionele productiemethoden kunnen water verspillen, schadelijke chemicaliën gebruiken en bijdragen aan de uitputting van natuurlijke hulpbronnen. Maar duurzame tassen doorbreken deze cyclus. Ze maken gebruik van materialen die anders als afval zouden worden beschouwd, bevorderen hernieuwbare bronnen en minimaliseren hun ecologische voetafdruk. Elke keer dat je een duurzame tas draagt, stuur je een duidelijke boodschap uit: je staat voor een wereld waarin welzijn en welvaart hand in hand gaan.

7 duurzame tassenmerken

More than hip

Stijl en verantwoordelijkheid als twee zijden van dezelfde munt. Meer dan ooit is duurzaamheid de norm geworden in de mode-industrie, en More than hip loopt voorop in deze revolutie. Het gebruik van gerecycled rubber toont aan hoe afval kan worden omgezet in een prachtig accessoire. Eco-leer en hennep zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar geven de tassen ook een onderscheidende look en feel. Maar het gaat niet alleen om het eindproduct; het hele productieproces van More than hip is gericht op het minimaliseren van de impact op onze planeet. Dus wanneer je kiest voor een tas van dit merk, maak je niet alleen een stijlstatement, maar kies je ook voor een groenere toekomst.

Opvallende en lichtgewicht rugtas van gerecyclede cementzakken uit Cambodja. Opvallend, sterk en praktisch.

MyoMy

Met MyoMy is elke tas meer dan zomaar een accessoire, het is een verhaal. Het merk viert de kracht van individuele verhalen door het combineren van design met een doel. Naast het gebruik van duurzaam leer en ethische materialen, staat MyoMy bekend om zijn nauwe samenwerking met vakmensen in ontwikkelingslanden. Deze samenwerking gaat verder dan eenvoudige zakelijke transacties; het is een partnerschap gebaseerd op wederzijds respect en de wens om ambachtslieden een stem en platform te geven. Wanneer je een MyoMy-tas draagt, vertegenwoordig je niet alleen jezelf, maar ook de ambachtsman of -vrouw die met zorg en aandacht aan jouw tas heeft gewerkt.

Dit fijne crossbody tasje van MYOMY is perfect voor een avondje uit of een dagje weg! Deze stijlvolle musthave in het bruin biedt voldoende ruimte én matcht perfect bij je outfit. De tas komt uit de Hunter collectie en is voorzien van het kenmerkende kartelrandje (van de beroemde Paperbag) aan de boven- en onderkant van de tas. Aan de binnenkant zitten drie ruime steekvakken en een ruim ritsvak voor het logisch opbergen van al je belangrijke spullen.

Got-Bag

De wereldwijde plasticcrisis is een urgent probleem dat creatieve oplossingen vereist, en Got-Bag biedt precies dat. Door gerecyclede oceaanplastics te transformeren in stijlvolle en functionele tassen, bewijst het merk dat duurzaamheid en design perfect samen kunnen gaan. Bovendien gaat Got-Bag nog een stap verder door actief de oceanen op te ruimen. Met elke aankoop, help je mee aan een initiatief dat niet alleen onze oceanen beschermt, maar ook bewustzijn creëert over de noodzaak van duurzame consumptie. Of je nu door de stad reist of de wildernis verkent, met een Got-Bag op je rug draag je bij aan een wereld waarin zorg voor de planeet centraal staat.

Rolltop rugtas van gerecycled plastic uit de Stille Oceaan. De tas heeft een ruim hoofdvak met een rolltop sluiting. Daarnaast zit er aan de binnenzijde een gevoerd 15” laptopvak waardoor een laptop veilig en compact kan worden opgeborgen. De schouderbanden zijn gewatteerd en vertelbaar.

I-did

Recycling als kunst. Het concept van recyclen krijgt een nieuwe betekenis bij I-did. In plaats van te kijken naar wat afgedankt materiaal niet meer is, focust I-did op wat het nog kan worden. Wanneer je een tas van I-did draagt, draag je niet alleen een stijlvol item, maar ook een verhaal van transformatie en hergeboorte. Gerecyclede bedrijfskleding vertegenwoordigt de herinneringen en ervaringen van degenen die ze oorspronkelijk droegen. Door deze kledingstukken een nieuw leven te geven, viert I-did het idee van continuïteit en vernieuwing. Hun betrokkenheid bij sociale werkplaatsen is meer dan zomaar een goed doel; het is een bewijs van hun inzet voor het creëren van een samenleving waar iedereen wordt gewaardeerd en niets wordt verspild.

De Mimoun is een rugtas waar je veel spullen in kwijt kan. De hengsels zijn gemaakt van oude autogordels en geven de rugzak een strakke uitstraling. In de rugzak zitten twee vakken om je sleutels en/of telefoon in op te bergen. Er past een 15 inch laptop in.

Inyati

Bij Inyati is mode niet alleen een uiting van persoonlijke stijl, maar ook van persoonlijke waarden. In een wereld waar dieren vaak het slachtoffer zijn van de mode-industrie, staat Inyati sterk met zijn ethisch verantwoorde benadering. Door te kiezen voor hoogwaardige, diervrije materialen, toont het merk aan dat luxe en compassie samen kunnen gaan. Deze veganistische tassen zijn niet alleen een statement tegen dierenmishandeling, maar zijn ook ontworpen met het milieu in gedachten. De duurzame fabricagemethoden van Inyati minimaliseren de ecologische voetafdruk en promoten een mode-industrie waarin ethiek en esthetiek samenkomen. Door te kiezen voor Inyati, kies je voor een toekomst waarin mode en moraliteit hand in hand gaan.

Vegan leer, gevlochten en in het wit. Inyati overtreft zichzelf weer eens met deze crossbodytas uit de Kiraa serie. Het lieflijke formaat voegt ook nog eens wat schattigs toe. Het hoofdvak beschikt over voldoende ruimte voor al jouw essentiele spulletjes. Jouw sleutels, telefoon en pasjeshouder gaan er met gemak in! Tot slot beschikt de binnenkant over 1 steekvak. Ideaal voor het opbergen van je bankpas!

Unbegun

Amsterdams karakter ontmoet duurzame innovatie. De levendige sfeer van Amsterdam’s marktplaatsen is verweven in het DNA van Unbegun. Deze tassen, gecreëerd uit marktzeilen, zijn niet alleen een ode aan de stad, maar ook een briljante oplossing voor materiaalverspilling. Ze zijn het perfecte voorbeeld van hoe cultureel erfgoed en modern, milieubewust design samen kunnen komen. Terwijl de karakteristieke kleuren en patronen van de marktzeilen je herinneren aan de drukte van de markten, tonen ze ook aan dat duurzaamheid en stijl niet gescheiden hoeven te zijn. Unbegun bewijst dat het mogelijk is om de charme van Amsterdam te vangen, terwijl men actief bijdraagt aan een groenere toekomst.

Ze hebben weer een wind getrotseerd. Zijn stad en land afgereisd. Daarna afgedankt. Zonde, geef de oude aanhangwagen zeilen van Boedelbak een tweede leven als ultieme bescherming van jouw MacBook Pro 16 inch.

Minimalisme ontmoet milieuactivisme. PinqPonq heeft een kenmerkende esthetiek die de balans vindt tussen strak, hedendaags design en duurzame principes. Hun benadering van mode is zowel verantwoord als stijlvol, waarbij het gebruik van gerecyclede PET-flessen niet alleen het milieu ten goede komt, maar ook zorgt voor een lichtgewicht en duurzaam materiaal voor hun tassen. Maar hun betrokkenheid stopt niet bij de materialen. PinqPonq’s inzet voor eerlijke arbeid weerspiegelt een dieper begrip van duurzaamheid, één die mens en natuur gelijkwaardig behandelt. Wanneer je een PinqPonq tas draagt, maak je een statement over zowel je smaak als je waarden.

O My Bag

Passie, ambacht en verantwoordelijkheid. “o my bag” is meer dan een uitroep van verrukking; het is een roep om verantwoordelijkheid in de mode-industrie. Elke tas is een manifestatie van ethiek vermengd met elegantie. Het gebruik van eco-vriendelijk leer betekent dat je niet hoeft te kiezen tussen stijl en duurzaamheid, je krijgt beide. Maar wat dit merk echt onderscheidt, is hun toewijding aan de mensen die hun producten maken. Door samen te werken met ambachtslieden in Kolkata en te zorgen voor een eerlijke behandeling, bouwt O My Bag aan een gemeenschap van verantwoorde mode. Elke keer dat je hun tas opent, krijg je een glimp van een wereld waarin mode, functie en ethiek harmonieus samenkomen.

O My Bag tassen zijn gemaakt van een 100% natuurproduct waardoor ze vatbaarder zijn voor krasjes of natuurlijke vlekjes. Maar wees gerust, dit is normaal en geeft ze juist een unieke vintage uitstraling. Ongeseald eco-leer in combinatie met de manier van leerlooien zorgt ervoor dat de tas bij gebruik een karakteristieke uitstraling krijgt.