Expand search form
Alle artikelen

Dit zijn de beste wake-up lights van 2023

Wake up light beste koop

Het ochtendgloren straalt door je slaapkamerraam, de zonnestralen kietelen je wangen en je opent langzaam je ogen. Je voelt je verfrist, energiek en klaar om de dag te beginnen. Helaas is dit niet altijd hoe we ontwaken. Vaak worden we gewekt door een hard en irritant alarm, waardoor we ons versuft en chagrijnig voelen. Maar wat als je elke dag op deze natuurlijke en verkwikkende manier wakker kon worden? Maak kennis met wake-up lights, de perfecte oplossing om elke ochtend fris en fruitig aan je dag te beginnen.

Wat zijn wake-up lights?

Wake-up lights zijn slimme wekkers die je langzaam en op een natuurlijke manier uit je slaap halen. Hoe dat werkt? Ze bootsen de zonsopgang na door geleidelijk aan feller te worden, daarom worden ze ook wel daglichtwekkers genoemd. Je lichaam bereidt zich hierdoor op een natuurlijke manier voor op het ontwaken. In plaats van abrupt wakker te worden, ervaar je een rustige en geleidelijke overgang naar een nieuwe dag. Het resultaat? Je voelt je energieker, vrolijker en beter uitgerust.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een wake-up light?

Bij het kiezen van de beste wake-up light zijn er enkele belangrijke factoren om rekening mee te houden:

 • Lichtintensiteit: De helderheid van de wake-up light is cruciaal. Hoe feller het licht, hoe effectiever het je slaapcyclus beïnvloedt. Kies een model met een lichtintensiteit van minimaal 200 lux.
 • Geluidsopties: Veel wake-up lights bieden naast licht ook geluidsopties aan, zoals natuurgeluiden of je favoriete radiozender. Dit kan je helpen om nog meer geleidelijk en aangenamer wakker te worden.
 • Gebruiksgemak: Kies een daglichtlamp met een eenvoudig en intuïtief bedieningspaneel, zodat je snel en gemakkelijk je voorkeuren kunt instellen.
 • Prijs-kwaliteitverhouding: Ga voor een wake-up light met een goede prijs-kwaliteitverhouding. De beste modellen bieden je de perfecte balans tussen prijs en functionaliteit.

De beste wake-up lights van dit moment

Een groep testers heeft een daglichtwekker vergelijk gedaan en de wake-up lights getest onder andere op meest natuurlijk gevoel, zowel bij het licht als bij het geluid.

1 – Lumie Bodyclock Luxe 750DAB – Wake-up light best getest

De Lumie Luxe 750DAB, een geavanceerde wake-up light, creëert met verbeterde LED-technologie natuurgetrouwe zonsopgangen en zonsondergangen voor een realistische lichtervaring. Volgens de testers meest realistische zonsopgang en het fijnst wakker worden. Ze vonden de Lumie Luxe 750DAB de wake up-light beste koop.

Het instellen van kleuren en helderheid was eenvoudig. De opties voor geluiden en licht zijn uitgebreid en de touchbediening werkt soepel. Het is fijn dat deze daglichtwekker wat zwaarder is, daardoor staat hij goed stabiel bij het snoozen en hoef je niet bang te zijn dat je hem per ongeluk van je nachtkastje duwt. De Lumie Luxe 750DAB is een van de duurdere wake-uplights, maar de ervaring overtrof de verwachting. De ervaring met zijn voorganger Lumie bodyclock shine 300 was ook erg goed de vraag is of de nieuwe features het prijsverschil waard zijn. De meningen waren daarover verdeeld.

Voordelen zijn de DAB-radio, Bluetooth-luidsprekers, instelbare kleuren, realistische zonsondergang- en zonsopkomstsimulatie en USB-oplaadpoort. Het apparaat biedt een natuurlijke en ontspannen ervaring bij het wakker worden en in slaap vallen.

Nadelen zijn de hoge prijs en het ingewikkelde bedieningsmenu, wat sommige testers als onhandig ervaarde.

Lumie Bodyclock Luxe 750DAB
 • Laag blauw licht werkt ontspannend voor het slapengaan
 • Bootst de kleuren van een echte zonsopgang en zonsondergang na
 • Audio van zeer hoge kwaliteit
 • Meer dan 20 slaap/wekgeluiden

260,79

Of:

€ 137,89

2 – Philips Somneo HF3650/01 Wake-up Light

Deze wake-up light van Philips is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbaar en effectief apparaat. Met 7 verschillende natuurlijke geluiden en een handige sluimerfunctie, maakt dit model je ontwaken zo aangenaam mogelijk.

De Philips Somneo HF3650/01 Wake-up Light is door testers beoordeeld als een effectieve en fijne daglichtwekker. De gebruikers prijzen de ontspannende lichteffecten, geluiden, zonsopgangsimulatie en gebruiksvriendelijkheid.

Voordelen: effectieve simulatie van zonsopkomst en zonsondergang. ingebouwde ontspanningsoefeningen en geluiden, strak, modern ontwerp, touchscreen-interface, USB-oplaadpoort, instelbare helderheid en kleurtemperatuur.

Nadelen: aan de prijzige kant, geen ingebouwde radio.

Samengevat is de Philips Somneo Sleep and Wake-up Light een zeer functioneel en stijlvol apparaat, hoewel de prijs voor sommige mensen een minpunt kan zijn. Over het algemeen een uitstekende keuze met enkele verbeterpunten.

Philips Somneo HF3650/01 Wake-up light
 • 7 natuurlijke wekgeluiden en 3 yogawekgeluiden
 • Telefoon of tablet opladen via de Wake-up light
 • RelaxBreathe om ontspannen in slaap te vallen
 • Aanpasbaar helderheidsniveau 

€ 193

€ 215,81

3 – DistinQ Wake-Up Light wekkerradio – wake-up light voordeligste keus

De Distinq Wake-up Light wekkerradio combineert dubbele wektijden met een slaaphulpfunctie en een USB-aansluiting voor extra gebruiksgemak. Deze veelzijdige wake-up light zorgt voor een natuurlijk en aangenaam ontwaken, terwijl je ondertussen je telefoon oplaadt. En met z’n zeer mooie prijs is hij betaalbaar voor iedereen. Je kan zeggen dat de voordeligste keus voor wake-up lights de Distinq Wake-up Light wekkerradio is.

De DistinQ Wake-up Light wekkerradio is een betaalbare en functionele lichtwekker. Testers waren onder de indruk van het moderne design, de helderheid van het licht en de aanpasbare kleuren. De zonsopgangsimulatie, FM-radio en natuurlijke geluiden zorgen voor een aangenaam ontwaken. Echter, sommige testers vonden de bediening wat ingewikkeld en misten een slaapmodus. Over het algemeen biedt de DistinQ Wake-up Light wekkerradio een goede prijs-kwaliteitverhouding voor een betere slaapervaring.

Voordelen: diverse geluidsopties (natuurgeluiden en FM-radio), instelbare lichtintensiteit en kleurtemperatuur, sluimerfunctie en nachtlichtmodus, compact en stijlvol design

Nadelen: geen batterijback-up bij stroomuitval, minder geavanceerde ontspanningsoefeningen vergeleken met concurrenten, kortere snooze-tijd dan andere modellen, beperkte functionaliteit via app, knoppen kunnen onhandig zijn in gebruik, geen USB-poort voor het opladen van apparaten

DistinQ Wake-Up Light wekkerradio
 • 7 natuurgetrouwe wekgeluiden
 • 7 verschillende lichtthema’s
 • Telefoon opladen via USB
 • 2 instelbare wektijden

€ 49,99

€ 54,99

4 – Uply Wake-up Light smart clock

De Uply Wake-Up Light Smart Clock combineert moeiteloos functionaliteit en gebruiksgemak met USB-oplaadpunt, lichtwekker, radio en vier alarmen. Hij is compatibel met Google Home en Amazon Alexa, waardoor je je ochtendroutine naadloos kunt automatiseren.

De Uply Wake-up Light wordt over het algemeen als positief ervaren. De testers waren onder de indruk van het ontwerp en de functionaliteiten en waardeerden de gebruiksvriendelijkheid en de nachtlampfunctie. Deze daglichtwekker heeft een eenvoudige bediening en de effectiviteit van de zonsopgangsimulatie is goed. Enkele kritiekpunten waren de geluidskwaliteit van de radio en de helderheid van de klok. Ook misten sommigen de optie voor ontspanningsoefeningen

Voordelen zijn: eenvoudig in gebruik, aantrekkelijk design, verschillende wekgeluiden en lichtintensiteiten, instelbare lichtintensiteit en kleuren,  handige USB-oplaadpoort en FM-radio.

Nadelen zijn: matige geluidskwaliteit, beperkte instelmogelijkheden, geen smartphone-integratie en sommige testers vonden de prijs te hoog voor de geboden functionaliteiten.

Uply Wake-up Light Smart clock
 • 7 kleuren en 20 helderheidsniveaus
 • 3 natuurgeluiden of radio voor het slapen
 • Bedien de wake-up Light gemakkelijk met de app
 • Stembediening via Google Home of Amazon Alexa

€ 59,99

5 – Philips HF3519/01 Wake-up Light

De Philips HF3519/01 Wake-up Light, in een stijlvol wit design, is een effectieve oplossing voor een natuurlijk ontwaken. Deze wake-up light bootst de zonsopgang na met toenemende lichtintensiteit, beschikt over drie natuurlijke geluiden en een FM-radio voor een ontspannen start van je dag.

De Philips Wake-up Light HF3520 is als positief beoordeeld. Zij prijzen het gebruiksgemak, de effectieve zonsopgangsimulatie en de geluidsopties. Sommige testers ervaren echter het ontbreken van een fysieke snooze-knop en het gevoelige touchscreen als minpunten. Over het algemeen draagt het apparaat bij aan een betere slaapkwaliteit en een aangenamere manier om wakker te worden.

Voordelen: geluiden van hoge kwaliteit om ontspannen in slaap te vallen en wakker te worden, duurzaam en stevig design, intuïtieve bediening met touchscreen, instelbare lichtsterkte en kleur.

Nadelen: relatief hoge prijs, geluiden kunnen niet worden uitgebreid, snooze-functie kan gebruiksvriendelijker, geen batterij-back-up bij stroomuitval.

Philips HF3519/01 Wake-up Light
 • Rubberen anti-slipmat
 • Effectiviteit wetenschappelijk bewezen
 • Display automatisch aangepast voor leesbaarheid
 • 5 natuurlijke wekgeluiden

€ 119

Wake-up light kiezen?

Nu je weet over de verschillende wake-up lights en hun impact op slaapkwaliteit en ochtendroutine, denk je er misschien aan om een wake-up light te kopen. En dat is niet vreemd. Wake-up lights zorgen voor een natuurlijker ontwaakproces, wat resulteert in een verbeterde mentale en fysieke gezondheid. Bovendien zijn ze ook geschikt voor mensen die last hebben van seizoensgebonden affectieve stoornis, aangezien ze de opkomst van de zon in de ochtend simuleren, dit helpt bij het reguleren van de interne klok van het lichaam. Een wake-up ligt is ook perfect voor lichte slapers. Als je snel wakker wordt van geluiden, dan is het fijn om met oordoppen te slapen. Voor het comfort slaap je wellicht met oordoppen op maat of zoals dat met een fancy woord heet otoplastieken. Het geluid van een wekker hoor je dan wellicht niet en daarom is het fijn om wakker te worden met licht.

You might be interested in …