Expand search form
Alle artikelen

Meest duurzame en beste slaapbank Consumentenbond stijl

beste slaapbank consumentenbond stijl

Een onafhankelijk testpanel heeft voor jou slaapbanken getest en daaruit is een top 5 gekomen. Er is gekeken naar verschillende uitkomsten, waaronder duurzaamheid, en is er een ‘beste koop’ (beste prijs-kwaliteitverhouding) en ‘best getest’ aangewezen, net zoals de Consumentenbond dat zou doen, maar ook een duurzame keuze. Er is geen ‘beste slaapbank’ Consumentenbond test, daarom is deze test door een ander testpanel gedaan.

Beste slaapbank test

Heb je ooit de onweerstaanbare drang gevoeld om spontaan een slaapfeestje te organiseren, maar ontbrak je het juiste meubilair? Wil je gewoon ruimte hebben voor logees of moet je een kleine ruimte inrichten, zoals een tiny house? Vind de slaapbank der slaapbanken, die je leven én onze planeet ten goede zal komen. Dit zijn de 5 beste en duurzaamste slaapbanken voor 2023!

4-zits slaapbank

Profile

 • Gebruikte materialen:  metaal/hout, Polyurethaanschuim, siliconen
 • Warme of koele matras:  Koele matras
 • Maximale wastemperatuur hoes:  30 °C

Bekijk specificaties

8

€ 2100

Te koop bij

bx.eu

€ 2100

Testresultaat

Ondersteuning:

8

Duurzaamheid:

7,6

Ligcomfort:

8,2

Zitcomfort

8

Wat is er goed aan 4-Zits Slaapbank Profile?

De 4-Zits Slaapbank Uitklapbaar ‘Profile’ scoort hoog op duurzaamheid en levensduur. Het is gemaakt van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen slijtage, waardoor het een lange levensduur heeft. Deze slaapbank is een uitstekende keuze voor mensen met beperkte ruimte, omdat het gemakkelijk kan worden omgezet van een bank naar een bed en omgekeerd. Het zitcomfort is goed, met een stevige ondersteuning en een comfortabele zit- en slaapervaring. De slaapbank heeft een goede drukverdeling, wat bijdraagt aan een comfortabele nachtrust voor de gebruiker.

Voordeel: ruim bed om in te slapen, evenaart echt bed, slaapt goed, snel als bed op te zetten, geschikt om dagelijks op te slapen.

Nadeel: grote bank en prijzig in verhouding met andere slaapbanken.

Duurzaamheid

The Bed Company neemt duurzaamheid serieus en integreert het in hun bedrijfsvoering. Een opvallend kenmerk van hun benadering van duurzaamheid is het ‘100 nachten proefslapen’ programma. Dit stelt klanten in staat om een matras uitgebreid te testen voordat ze een definitieve keuze maken. Mocht een klant niet tevreden zijn, dan biedt The Bed Company de mogelijkheid om het matras te retourneren of om te ruilen. Het retourneren van matrassen wordt op een milieuvriendelijke manier afgehandeld, waarbij de matrassen worden gerecycled in plaats van weggegooid. Dit betekent dat er bewust wordt omgegaan met materialen en dat verspilling wordt geminimaliseerd. Ze maken gebruik van zo veel mogelijk duurzame materialen.

De kwaliteit van de producten van The Bed Company vrij hoog, waardoor de noodzaak voor vervanging op de lange termijn wordt verminderd. Dit draagt bij aan duurzaamheid doordat je niet vaak van matras hoeven te wisselen, wat resulteert in minder productie en verbruik van materialen. Ook draagt het aanbieden van persoonlijke service bij aan het maken van de juiste keuze door de klant, wat op zijn beurt bijdraagt aan het verminderen van retouren en verspilling.

Specificaties

ONDERSTEUNING: Goede ondersteuning dankzij een goede drukverdeling van het matras en de kussens.

DUURZAAMHEID: De slaapbank is gemaakt van stevige materialen, waardoor hij lang mee zal gaan. Ook als deze regelmatig omgetoverd wordt van bank naar bed en omgekeerd.

LIGCOMFORT: Het ligcomfort is boven verwachting, waardoor je een positieve nachtrust ervaart en hij geschikt is om regelmatig op te slapen. Door het formaat is het makkelijk om een topper aan te schaffen, zodat de slaapbank verder naar eigen keuze is in te richten.

ZITCOMFORT: Het zitcomfort is goed door de fijne kussen en goede zithoek. Een prima bank om veel avonden op zitten.

OPBERGRUIMTE: Er is geen opbergruimte in de bank.

SLAPEN OP BANKKUSSENS: Nee. Er vouwt een lattenbodem met matras uit de bank. De zitkussens komen dan onder het bed.

MATRASGROOTTE: De matrasgrootte van 4-Zits Slaapbank Profile is 160 x 200 cm, wat zeer geschikt is voor twee personen.

FORMAAT: De slaapbank heeft een formaat van 160 x 200 cm wanneer uitgeklapt en in bedpositie. Als bank is hij 99 x 201 cm.

DESIGN: Modern en stijlvol, met strakke lijnen en een eenvoudige uitstraling. De slaapbank is verkrijgbaar in verschillende kleuren om bij de rest van het interieur te passen.

WASBARE KUSSENHOEZEN: De kussenhoezen zijn afneembaar en wasbaar.


Premium slaapbank 80×200

Jean

 • Gebruikte materialen:  metalen poten
 • Warme of koele matras:  Medium koele matras
 • Maximale wastemperatuur hoes:  30 °C

Bekijk specificaties

7,4

€ 349

Te koop bij

Bol.com

349

Testresultaat

Ondersteuning:

6,9

Duurzaamheid:

6,8

Ligcomfort:

8

Zitcomfort

8

Wat is er goed aan de Premium Slaapbank 80 x 200 JEAN?

De Premium Slaapbank 80 x 200 JEAN is een goede optie voor wie op zoek is naar een comfortabele zit en slaapoplossing en design ook belangrijk vindt. Het Italiaanse design van deze slaapbank is stijlvol en tijdloos. De Premium Slaapbank [JEAN] biedt een goede balans tussen comfort en ondersteuning. Het matras heeft een goede drukverdeling, wat bijdraagt aan een comfortabele nachtrust.

Het design en het comfort van het product is erg goed. De kwaliteit is echter wat minder, waardoor de levensduur waarschijnlijk minder lang is dan andere slaapbanken. De duurzaamheid van de bank is voldoende en hij zit en slaapt goed. De prijs-kwaliteitverhouding is erg netjes, daarom is de Premium Slaapbank 80 x 200 JEAN uitgeroepen tot beste koop.

Voordeel: neemt weinig ruimte in beslag, slaapt en zit goed, makkelijk te transformeren.

Nadeel: kwaliteit is wat lager, 1 persoons bed, dus niet geschikt voor stel.

Duurzaamheid

Deze slaapbank komt van Armadillo-XL, welke alleen deze slaapbank in de collectie heeft. De slaapbank voldoet aan de EU-norm en veel onderdelen komen uit Europa. De kwaliteit van de onderdelen is redelijk tot goed. De bank is zo ontworpen, met de leuningen in verschillende standen, dat je hem multifunctioneel kan gebruiken; meer dan alleen bank een bed. Je kan hem bijvoorbeeld ook als loungebank en als eettafelbank gebruiken, als is hij als eetkamerbank wel wat diep. De hoes is afneembaar en te wassen. Er is goed nagedacht over gebruiksgemak en over de levensduur, echter is de verwachte levensduur minder lang als er veel wordt gewisseld tussen bank en bed.

Verder is er over Armadillo-XL weinig bekend wat het bedrijf zelf aan duurzaamheid doet.

Specificaties

ONDERSTEUNING: Deze slaapbank biedt goede ondersteuning zowel bij zitten als slapen.

DUURZAAMHEID: De slaapbank is gemaakt van redelijk duurzame materialen. De metalen poten zorgen voor stabiliteit en sterkte.

LIGCOMFORT: Het ligcomfort van de slaapbank is goed.

ZITCOMFORT: Een comfortabele en ondersteunende zitervaring.

OPBERGRUIMTE: De Premium Slaapbank JEAN heeft geen opbergruimte.

SLAPEN OP BANKKUSSENS: Ja. Ze slaapt op dezelfde kussens als dat je op zit. Echter is het slaapcomfort goed.

MATRASGROOTTE: De matrasgrootte is 80 x 200 cm (B x L), wat geschikt is voor één persoon.

FORMAAT: Een compact formaat, waardoor hij ideaal is voor kleinere ruimtes of voor gebruik als extra slaapplek voor gasten.

DESIGN: Het Italiaanse ontwerp van de JEAN slaapbank is stijlvol en modern, met strakke lijnen en een eigentijdse uitstraling.

WASBARE KUSSENHOEZEN: De kussenhoes is afneembaar en wasbaar, wat zorgt voor eenvoudig onderhoud en een langere levensduur van de slaapbank.


Larvik Slaapbank Goossens, duurzame keuze

Larvik slaapbank

Goossens

 • Gebruikte materialen:  metalen frame, schuim in matras
 • Warme of koele matras:  Koele matras
 • Maximale wastemperatuur hoes:  N.V.T.

Bekijk specificaties

7,4

€ 1699

Te koop bij

Goossens

€ 1699

Testresultaat

Ondersteuning:

7,1

Duurzaamheid:

8

Ligcomfort:

7

Zitcomfort

7,7

Wat is er goed aan de Goossens Larvik slaapbank?

De slaapbank Larvik van Goossens Wonen is een compacte, maar als bed, ruime slaapbank. Perfect voor kleine ruimtes waar je zowel een goede bank wil als een fijn bed. Het formaat van het bed is 140×200 cm wat gelijk is aan een normaal tweepersoonsbed. Als bank zit hij erg prettig, de zitdiepte is fijner dan bij andere slaapbanken, hier is goed over nagedacht. Het slaapmatras heet een schuimkern, wat comfortabel ligt. De drukverdeling is oké, maar niet geweldig. Als je hem dagelijks gebruikt is het aan te raden om een topper te gebruiken.  

De slaapbank Larvik heeft een handig vouwsysteem dat makkelijk te bedienen is. Hij is daarom geschikt om dagelijks te transformeren en comfortabel genoeg om elke nacht in te slapen, eventueel met topper. De bank is vrij zwaar, wat fijn is met uitklappen doordat hij niet snel beweegt, maar onhandig als je hem regelmatig moet verplaatsen. De handleiding is wat onduidelijk en daarom kan het in elkaar zetten wat meer tijd kosten. Het design is strak en tijdloos en makkelijk te combineren.  

Voordeel: Geschikt om dagelijks in te slapen, mooi design, makkelijk te gebruiken, compact.

Nadeel: Vrij zwaar, lastig te verplaatsen, topper nodig voor dagelijks gebruik.

Duurzaamheid Goossens Wonen en Slapen

Goossens Wonen en Slapen zet zich actief in voor duurzaamheid binnen de woonbranche. Met de visie op een mooiere wereld voor iedere generatie, werkt het bedrijf aan het creëren van duurzame interieurs door middel van kwalitatieve meubels. Goossens heeft twee speciale collecties ontwikkeld die in lijn zijn met duurzame ambities: de Goossens Eco en Goossens Next. De Eco-collectie omvat meubels vervaardigd uit duurzame en hergebruikte materialen met respect voor de aarde. De Next-collectie daarentegen is geproduceerd uit Nederlandse restmaterialen zoals jeans, kurk, leerresten en beton, op circulaire wijze. Beide collecties leggen de nadruk op tijdloos design en uitmuntende kwaliteit, om zo bij te dragen aan de levensduur van de producten.

Buiten het aanbieden van duurzame producten, legt Goossens ook de focus op het minimaliseren van zijn ecologische voetafdruk. Het bedrijf heeft zich ten doel gesteld om tegen 2030 een CO2-neutrale collectie en een net zero operatie te hebben. Het distributiecentrum en hoofdkantoor worden verwarmd met een warmtepomp en zijn voorzien van zonnepanelen. Daarnaast is 92% van de productie afkomstig uit Europa, wat de transportafstand vermindert, en de uitstoot van extern transport wordt gecompenseerd door middel van CO2-compensatieprojecten. Goossens heeft ook stappen gezet op het gebied van recycling; het bedrijf neemt oude meubels terug voor recycling of donatie en heeft een circulaire collectie ontwikkeld gemaakt van 100% oude Goossens meubels. Met deze initiatieven beoogt Goossens in 2030 het meest duurzame retailbedrijf in de woonbranche te zijn.

Specificaties

ONDERSTEUNING: De slaapbank Larvik biedt voldoende ondersteuning voor zowel zitten als slapen dankzij het gebruik van een degelijk onderstel en comfortabele kussens.

DUURZAAMHEID: De Larvik slaapbank is gemaakt van duurzame materialen en heeft een stevige constructie, wat bijdraagt aan de levensduur van het product.

LIGCOMFORT: De slaapbank Larvik biedt een redelijk comfortabele slaapervaring, mede dankzij het gebruik van schuimkern.

ZITCOMFORT: Het zitcomfort van de Larvik slaapbank is zeer goed, dankzij de dikke, comfortabele kussens, zitdiepte en de ondersteunende structuur.

OPBERGRUIMTE: Er is geen opbergruimte beschikbaar in de slaapbank Larvik.

SLAPEN OP BANKKUSSENS: Het slapen op de bankkussens is comfortabel, dankzij de vulling.

MATRASGROOTTE: De slaapbank Larvik heeft een matrasgrootte van 140 x 200 cm, geschikt voor twee personen.

FORMAAT: De afmetingen van de slaapbank Larvik als bank zijn 216 cm (breedte) x 90 cm (diepte) x 90 cm (hoogte).

DESIGN: De Larvik slaapbank heeft een modern en strak design, met een grijze stoffen bekleding en stijlvolle poten.

WASBARE KUSSENHOEZEN: Nee

FYN slaapbank

Per

 • Gebruikte materialen:  metalen poten, kunstleder
 • Warme of koele matras:  Koele matras
 • Maximale wastemperatuur hoes:  N.V.T.

Bekijk specificaties

7,3

€ 548,95

Te koop bij

Blokker

Bol.com

€ 548,95

€ 548,95

Testresultaat

Ondersteuning:

7,5

Duurzaamheid:

7

Ligcomfort:

7,3

Zitcomfort

7,5

Wat is er goed aan de FYN Per slaapbank?

De FYN Per slaapbank is een veelzijdige en stijlvolle keuze. Het is gemakkelijk om te zetten van een bank naar een bed, en het moderne ontwerp past in vrijwel elk interieur. De slaapbank biedt een goed niveau van comfort, zowel als zit- als slaapruimte. Hoewel het niet zo hoog scoort als andere slaapbanken, is het een goede keuze voor mensen met beperkte ruimte of voor gebruik als logeerbed. De breedte van het bed is 120cm x 200cm, wat gelijk is aan een twijfelaar. Voor langere mensen fijn, maar om met z’n tweeën in te liggen is het krap.

De FYN Per slaapbank blinkt uit in veelzijdigheid, met een eenvoudig te bedienen mechanisme om snel van een bank naar een bed te transformeren. Daarnaast is het rug gedeelte te verstellen, waardoor je hem bijvoorbeeld meer als lounge bank kan instellen. Het moderne ontwerp in zwart geeft een stijlvolle uitstraling. Qua comfort scoort de FYN Per redelijk goed als zowel bank als bed, waardoor het geschikt is voor regelmatig gebruik en voor gasten die blijven slapen.

De duurzaamheid van de FYN Per slaapbank is gemiddeld, wat betekent dat het lang genoeg meegaat bij normaal gebruik.

Voordeel: rug gedeelte verstelbaar, mooi design, comfortabel.

Nadeel: kwaliteit is wat lager, minder geschikt voor 2 personen.

Duurzaamheid AC Design Home Limited

deze slaapbank is gefabriceerd door AC Design Home Limited, een Chinees bedrijf dat zich richt op het vervaardigen van meubilair met een sterke focus op duurzaamheid en het welzijn van de mens. Het bedrijf is zich bewust van de diverse milieuproblemen waarmee de wereld wordt geconfronteerd en biedt innovatieve oplossingen die bijdragen aan een duurzame, hulpbronnen-efficiënte, energiezuinige en koolstofarme economie. Dit wordt niet alleen gereflecteerd in hun milieuvriendelijke productieprocessen, die een hoog niveau van milieubescherming ondersteunen, maar ook in hun streven naar continue verbetering van de milieuprestaties gedurende de levenscyclus van de producten die zij aan hun klanten leveren. Echter, als een Chinees bedrijf, kunnen de transportafstanden naar internationale markten zoals Europa een aanzienlijke koolstofvoetafdruk met zich meebrengen, wat nadelig is voor de duurzaamheid.

AC Design Home Limited besteedt veel aandacht aan het creëren van producten die een positieve impact hebben op het milieu en eco-vriendelijk zijn. Het merendeel van hun projecten is toegewijd aan het milieu, en ze nodigen klanten uit om hun reeks producten te ontdekken die met een milieufocus zijn ontworpen. Dit toont de toewijding van het bedrijf aan duurzame alternatieven en hun inzet voor het bevorderen van een gezondere en meer duurzame leefomgeving.

Specificaties

ONDERSTEUNING: Stevige, schuimgevulde kussens en een solide frame zorgen voor goede ondersteuning tijdens zowel zitten als slapen.

DUURZAAMHEID: Gemaakt van goede materialen, zoals een sterk houten frame en duurzaam kunstleer, waardoor de slaapbank redelijk lang meegaat.

LIGCOMFORT: De slaapbank biedt een comfortabel ligoppervlak dankzij het schuim met hoge dichtheid in de matras.

ZITCOMFORT: De FYN Per biedt een aangename zitervaring met zijn dikke, zachte kussens en rechtopstaande rugleuning.

OPBERGRUIMTE: De slaapbank heeft een ingebouwde opbergruimte onder de zitting, wat handig is voor het opbergen van beddengoed en andere spullen.

SLAPEN OP BANKKUSSENS: Ja. De kussens van de bank zijn stevig en comfortabel genoeg om op te slapen, zonder dat er een aparte matras nodig is.

MATRASGROOTTE: De slaapbank heeft een slaapoppervlak van 120×200 cm, wat voldoende ruimte biedt voor twee personen.

FORMAAT: De FYN Per slaapbank heeft een compact formaat (gesloten afmetingen: 190x92x88 cm), waardoor hij geschikt is voor kleinere ruimtes.

DESIGN: Het moderne en minimalistische ontwerp van de FYN Per slaapbank, met zijn strakke lijnen en kunstleren bekleding, past in vrijwel elk interieur.

WASBARE KUSSENHOEZEN: De lederlook bekleding kan je makkelijk afnemen en hoeft dus niet gewassen te worden.


Beter Bed

Chicago

 • Gebruikte materialen:  metalen frame, schuim in het matras en kussens
 • Warme of koele matras:  Koele matras
 • Maximale wastemperatuur hoes:  30 °C

Bekijk specificaties

7,2

€ 508,99

Te koop bij

Bol.com

€ 602,93

Testresultaat

Ondersteuning:

7,2

Duurzaamheid:

8

Ligcomfort:

6,7

Zitcomfort

7

Wat is er goed aan de Beter Bed Chicago?

De Beter Bed Chicago Slaapbank is een veelzijdig en stijlvol meubelstuk dat zowel als bank als bed kan worden gebruikt. Het biedt een goede combinatie van zit- en ligcomfort, dankzij de goed gevulde kussens en het gebruik van een comfortabel matras met voldoende dikte en stevigheid. Door zijn stevigheid vonden een aantal testers het bed hard slapen.

De testers zijn over het algemeen tevreden met de kwaliteit en het comfort van het product. Het is gemaakt van duurzame materialen, zoals een solide metalen frame en slijtvaste stoffen, wat bijdraagt aan de levensduur van de slaapbank. Een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een stijlvolle, comfortabele en praktische slaapbank.

Voordeel: Neemt niet veel ruimte in mooi design, goede ondersteuning.

Nadeel: Slaapt hard, geen afneembare kussenhoezen.

Duurzaamheid Beter Bed

Beter Bed heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en streeft naar een toekomst waarin slaapoplossingen op een zo duurzaam mogelijke manier worden aangeboden. Het bedrijf richt zich op het aanbieden van duurzame producten, zoals boxsprings die volledig recyclebaar zijn, beddengoed gemaakt van natuurlijke materialen en dekbedden geproduceerd van gerecyclede plastic flessen. Een voorbeeld hiervan is hun ‘Element’ boxspring, die volledig modulair is opgebouwd en alle gebruikte materialen zijn recyclebaar. Beter Bed heeft ook innovatieve ontwerpprincipes toegepast, zoals het vermijden van nietjes, lijm en schuim, en het gebruik van een slim klikprofiel om verbindingen te maken, wat bijdraagt aan de circulariteit van het product.

Naast de producten die het bedrijf aanbiedt, heeft Beter Bed ook een matrasrecyclingprogramma, waarmee klanten hun oude matrassen bij de levering van een nieuw matras kunnen inleveren. Dit programma is niet alleen gemakkelijk voor klanten, maar ook zeer gunstig voor het milieu. Het ingeleverde matras wordt vervolgens door een gespecialiseerd bedrijf gerecycled. Beter Bed streeft ernaar dat uiteindelijk 100% van de materialen van een oud matras opnieuw gebruikt kunnen worden en is met dit concept al op weg om minstens 85% van de materialen uit het oude matras te recyclen voor nieuwe producten. Dit alles past in de duurzaamheidsstrategie van het bedrijf, die gericht is op het verlagen van hun impact op de omgeving en het maximaliseren van het hergebruik van materialen.

Specificaties

ONDERSTEUNING: De Beter Bed Chicago Slaapbank biedt een goede ondersteuning dankzij het gebruik van een stevig frame en de kwaliteit van het schuim in de matras.

DUURZAAMHEID: De slaapbank is gemaakt van duurzame materialen, waaronder een solide houten frame en slijtvaste stoffen. Dit zorgt voor een langere levensduur van het product.

LIGCOMFORT: Het ligcomfort van de slaapbank wordt bepaald door het gebruik van een comfortabel matras met voldoende dikte en stevigheid.

ZITCOMFORT: De Beter Bed Chicago Slaapbank biedt zitcomfort met goed gevulde kussens en een ergonomische zithoek.

OPBERGRUIMTE: Er is geen specifieke opbergruimte in de Beter Bed Chicago Slaapbank.

SLAPEN OP BANKKUSSENS: Ja. De slaapbank kan eenvoudig worden omgevormd tot een tweepersoonsbed door de bankkussens plat te leggen. Dit zorgt voor een slaapoppervlak van 147,5 x 195,5 cm.

MATRASGROOTTE: De matrasgrootte van de Beter Bed Chicago Slaapbank is 147,5 x 195,5 cm, wat geschikt is voor twee personen.

FORMAAT: De slaapbank heeft een formaat van 147,5 x 195,5 cm wanneer uitgeklapt en in bedpositie. Als bank zijn de formaten B 147,5 x D 95 x H 90 cm.

DESIGN: Het design van de Beter Bed Chicago Slaapbank is modern en stijlvol, met strakke lijnen en een eenvoudige uitstraling. De slaapbank is verkrijgbaar in verschillende kleuren en stoffen om bij de rest van het interieur te passen.

WASBARE KUSSENHOEZEN: Nee. De kussenhoezen van de Beter Bed Chicago Slaapbank zijn niet afneembaar.


You might be interested in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *